Van studenten bijbaan naar softwarebedrijf

Jochem Pastoor is tijdens zijn studententijd aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een online tool, waarmee het besturen van verenigingen makkelijker wordt gemaakt. Jochem legt uit wat zijn bedrijf Congressus doet en hoe het allemaal is ontstaan.

Jochem Pastoor over Congressus:

“Er zijn 113.000 verenigingen in Nederland. Met Congressus worden operationele en administratieve taken zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het moet niet de dagtaak van het bestuur zijn om met administratie bezig te zijn, daar is de vereniging niet voor opgericht.”

Met Congressus bespaar je tijd

Inmiddels werkt Jochem met zijn startup vanuit het Launch Café, maar de voorloper van Congressus is negen jaar geleden ontstaan. “Tijdens een bestuursjaar merkte ik hoe lastig het is om een vereniging te organiseren. Om het mezelf makkelijker te maken ontwikkelde ik een systeem waarmee ik veel tijd bespaarde.”

Andere verenigingen klopten al gauw bij Jochem op de deur. Samen met compagnon Sjoerd Huisman begonnen ze Congressus, in eerste instantie nog steeds naast de studie. Een jaar later hebben Sjoerd en Jochem het complete Congressus programma herschreven. “Juist omdat we dit naast de studie deden, werkte het heel goed. Door nauwe connecties met studie- en studentenverenigingen en een begrip van de problemen waar deze tegenaan lopen hebben we Congressus kunnen ontwikkelen tot wat het nu is.”

Ook voor sport- en vakverenigingen

Sinds vorig jaar is Congressus steeds harder gaan groeien. Hoewel de meeste afnemers van Congressus vanuit de studie- en studentenverenigingen komen, groeit onze expertise en dus ook de diversiteit aan verenigingen die gebruik maken van Congressus. Vakverenigingen, sportverenigingen en inmiddels hebben we ook de eerste aanvraag vanuit het buitenland binnen.

What’s next?

Binnenkort starten we op de buitenlandse markt. Congressus is al in het Engels en Nederlands beschikbaar en in de toekomst zullen daar meer talen aan toegevoegd worden. Zodat verenigingen over de hele wereld kunnen focussen op dat waar ze goed in zijn.

Ga naar de website van Congressus

Meer nieuws van het Launch Cafe

Internet & wifi netwerk in het Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 5 september 2017
In het Launch Cafe wordt het internet geregeld door Slimmer wifi. Dit bedrijf is drie jaar geleden gestart in het Launch Cafe en sindsdien zijn ze elke dag bezig met wifi. Dat... lees verder

Meld je aan voor de Rabobank Startup Pitch

Nederlands Geplaatst op 5 september 2017
Tijdens de EBF Conference 2017 wordt de de Rabobank Startup Pitch gehouden. Tijdens dit event krijgen de beste startups de kans om te pitchen voor een publiek van 600 deelnemers,... lees verder