Van studenten bijbaan naar softwarebedrijf

Jochem Pastoor is tijdens zijn studententijd aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een online tool, waarmee het besturen van verenigingen makkelijker wordt gemaakt. Jochem legt uit wat zijn bedrijf Congressus doet en hoe het allemaal is ontstaan.

Jochem Pastoor over Congressus:

“Er zijn 113.000 verenigingen in Nederland. Met Congressus worden operationele en administratieve taken zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het moet niet de dagtaak van het bestuur zijn om met administratie bezig te zijn, daar is de vereniging niet voor opgericht.”

Met Congressus bespaar je tijd

Inmiddels werkt Jochem met zijn startup vanuit het Launch Café, maar de voorloper van Congressus is negen jaar geleden ontstaan. “Tijdens een bestuursjaar merkte ik hoe lastig het is om een vereniging te organiseren. Om het mezelf makkelijker te maken ontwikkelde ik een systeem waarmee ik veel tijd bespaarde.”

Andere verenigingen klopten al gauw bij Jochem op de deur. Samen met compagnon Sjoerd Huisman begonnen ze Congressus, in eerste instantie nog steeds naast de studie. Een jaar later hebben Sjoerd en Jochem het complete Congressus programma herschreven. “Juist omdat we dit naast de studie deden, werkte het heel goed. Door nauwe connecties met studie- en studentenverenigingen en een begrip van de problemen waar deze tegenaan lopen hebben we Congressus kunnen ontwikkelen tot wat het nu is.”

Ook voor sport- en vakverenigingen

Sinds vorig jaar is Congressus steeds harder gaan groeien. Hoewel de meeste afnemers van Congressus vanuit de studie- en studentenverenigingen komen, groeit onze expertise en dus ook de diversiteit aan verenigingen die gebruik maken van Congressus. Vakverenigingen, sportverenigingen en inmiddels hebben we ook de eerste aanvraag vanuit het buitenland binnen.

What’s next?

Binnenkort starten we op de buitenlandse markt. Congressus is al in het Engels en Nederlands beschikbaar en in de toekomst zullen daar meer talen aan toegevoegd worden. Zodat verenigingen over de hele wereld kunnen focussen op dat waar ze goed in zijn.

Ga naar de website van Congressus

Meer nieuws van het Launch Cafe

Flinke uitbreiding voor het Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 29 januari 2018
Sinds 2012 is Launch Cafe een begrip in Groningen: flexplekken, werkplekken en kantoren voor startups, freelancers en andere mensen die hun werk leuk vinden. Doordat er elk jaar... lees verder

Ka en Mo kunst in het Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 20 november 2017
Sinds jaar en dag hangen de prachtige schilderijen van Karin en Monique in het Launch Cafe. Deze twee bevlogen dames geven kleur aan onze flexwerkplek. Hun grote doeken komen... lees verder