Startup helpt bij aardbevingsschade

Weer iets nieuws uit het Launch Cafe: de startup SnagTracker lanceert de Opnametool. Met de OpnameTool kunnen inwoners van het aardbevingsgebied eenvoudig schade aan hun woning in kaart brengen.

Volgens Merijn Goris is de OpnameTool eigenlijk een cadeautje voor Groningers: “SnagTracker maakt inspectie software voor de bouw, we hebben een vereenvoudigde versie gemaakt voor de getroffen inwoners uit het aardbevingsgebied. Op deze manier kunnen we Groningers een handje helpen om hun schade te rapporteren.”

Naast particulieren hoopt Goris ook dat bedrijven gebruik gaan maken van OpnameTool. ‘Ik geloof namelijk dat elk bedrijf werkzaam in de bouw baat heeft bij Opnametool. Met de OpnameTool kunnen bedrijven snel en helder gebreken rapporteren. Nu worden dit soort zaken vaak vastgelegd in een Excel-lijst of men stuurt een foto per mail naar zichzelf. Dat is enorm bewerkelijk, met de OpnameTool kunnen bedrijven enorm veel tijd besparen.

Omgekeerde bewijslast

Zolang de omgekeerde bewijslast nog niet ingevoerd is, blijft het extra belangrijk om je eigen documentatie & bewijslast op orde te hebben. De OpnameTool maakt dit allemaal net even iets gemakkelijker, met de iPad of tablet kan iedereen gratis een schaderapport maken.

Gebruik je tablet

De OpnameTool werkt in je browser, op je tablet. Je maakt met je tablet een foto van de schade, deze kan je markeren en toelichten. Het rapport ontvang je in je e-mailbox in de vorm van een Word document. Gebruikers hoeven niet te betalen en geen account aan te maken voor de OpnameTool.

Gebruik de OpnameTool

Meer nieuws van het Launch Cafe

Flinke uitbreiding voor het Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 29 januari 2018
Sinds 2012 is Launch Cafe een begrip in Groningen: flexplekken, werkplekken en kantoren voor startups, freelancers en andere mensen die hun werk leuk vinden. Doordat er elk jaar... lees verder

Ka en Mo kunst in het Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 20 november 2017
Sinds jaar en dag hangen de prachtige schilderijen van Karin en Monique in het Launch Cafe. Deze twee bevlogen dames geven kleur aan onze flexwerkplek. Hun grote doeken komen... lees verder