Samenwerking VentureLab North en Launch Cafe

Het University of Groningen Center of Entrepreneurship (UGCE) (in samenwerking met de partners in Value050 zoals SBGG, Hanzehogeschool, RuG-Research & Valorisation, Rabobank) is het (student) VentureLab North gestart in hetzelfde gebouw als en in samenwerking met het Launch Cafe.

Wat is VentureLab?

Venturelab North is de vernieuwde versie van VentureLab Twente. Dit is een gevalideerd groeiprogramma (accelerator), welke in Twente door NIKOS (zusterorganisatie van UGCE) aan de Universiteit Twente is ontwikkeld. Ondertussen heeft het Venturelab Twente diverse prijzen gewonnen en hebben 235 ondernemers daarvan gebruik gemaakt.

Programma VentureLab

In het VentureLab North worden regelmatig Ventureclasses gehouden, met lokale tot en met internationale sprekers over groeigericht ondernemen. De eerste spreekster op 4 december was Saras Sarasvathy over effectuation.

De eerste groep ondernemers is begonnen met de wekelijkse trainingen & workshops & coaching aangeboden in het Venturelab North voor ondernemers en bedrijven met groei ambitie. Dagelijkse begeleiding en mogelijheden tot coaching worden door Launch Cafe ook in Venturelab North aangeboden.

prof. dr. A.J. (Aard) Groen – hoogleraar Ondernemerschap & Valorisatie
“Launch Cafe en Venturelab North zijn open voor samenwerking met ieder ander in (Noord-) Nederland die gericht is op ondernemerschap stimulering. Zo vormen ze een groeiende hub voor groeigericht ondernemen in Noord-Nederland.”

Speciaal aanbod voor studenten

Voor studentondernemers die verbonden zijn aan de Rijksuniversiteit Groningen is het Student VentureLab opgericht. Studentondernemers kunnen in het Launch Cafe bij Student VentureLab rekenen op ondersteuning bij het opzetten en uitbouwen van hun bedrijf.

Meer nieuws van het Launch Cafe

‘Er zit zoveel kennis onder één dak’

Nederlands Geplaatst op 6 juni 2018
Rozemarijn van Dijk doet haar meeloopstage in het Launch Cafe en is derdejaars IPO-student (Industrieel Product Ontwerp ) aan de Hanzehogeschool in Groningen. Een stage bij het... lees verder

‘Het is alsof je stage loopt bij meerdere bedrijven tegelijkertijd!’

Nederlands Geplaatst op 4 juni 2018
Carmen van Dijken is derdejaars CMD-student (Communication & Multimedia Design) aan de Hanzehogeschool in Groningen en doet haar meeloopstage in het Launch Cafe. Een stage bij... lees verder