Nieuws uit het Launch Cafe

Bezoek ons op Coworker.com

Met Launch Cafe hebben we een profiel op Coworker.com, dit is een prachtig verzamel platform voor coworking spaces over de hele wereld. Uiteraard willen we in dat overzicht van andere flexplek initiatieven niet ontbreken. Het is daarnaast super handig om via het Coworker platform een flexplek te vinden als je even niet in Groningen bent.

Zoals je misschien weet is het Launch Cafe een flexplek (a.k.a. coworking space) waar je per dag of op basis van een abonnement terecht kan. De eerste dag is gratis, omdat we ons wel voor kunnen stellen dat je eerst even een keer sfeer wilt proeven. Om de drempel te verlagen, verzamelen we reviews op Facebook, Google en natuurlijk op Coworker.com. Dan weet je nog beter wat je te wachten staat als je voor het eerst in het Launch Cafe gaat flexwerken.

Naast alle reviews van members, vind je alle basic informatie over coworking in het Launch Cafe. We hopen natuurlijk dat we op deze manier onze coworking community in Groningen een beetje uit kunnen breiden met andere coworkers.

Schrijf een review op Coworker.com!

Wil je ook een review achterlaten over Launch Cafe? Dat zou top zijn, want het helpt ons enorm: https://www.coworker.com/netherlands/groningen/launch-cafe/

Flinke uitbreiding voor het Launch Cafe

Sinds 2012 is Launch Cafe een begrip in Groningen: flexplekken, werkplekken en kantoren voor startups, freelancers en andere mensen die hun werk leuk vinden. Doordat er elk jaar veel meer mensen bijkomen dan er weggaan, zijn we steeds op zoek naar mogelijkheden voor groei. Dat is gelukt!

Een keer zo groot: meer kantoorruimtes

Om de groei bij te kunnen benen zijn we in het najaar van 2017 ongeveer een keer zo groot geworden. Hoe dan? Nou heel simpel: we hebben voor lange termijn het volledige pand gehuurd waar we al sinds 2012 super blij mee zijn. Dat betekent dat we naast (flex)werkplekken ook meer kantoorruimtes kunnen aanbieden.

De kantoorruimtes zijn alvast ingericht, zodat je met gemak naar het Launch Cafe kan verhuizen. Office as a service, digitale contracten van 3 maanden en 1 maand borg. Uiteraard kan je ook gebruik maken van alle andere faciliteiten, zoals vergader-, overleg- en belruimtes.

In het najaar van 2017 hebben we de vaste werkplekken een flinke upgrade gegeven en we hebben de tweede verdieping alvast opgeknapt. Vanaf de zomer van 2018 vertrekt de universiteit uit ons gebouw en gaan we de hele 1e verdieping met werkplekken en kantoren inrichten.

Heb je interesse? Kom langs!

Inmiddels werken er meer dan 150 mensen vanuit het Launch Cafe, een hele gezellige club. Kom je een keer langs bij ons in de Herestraat om te kijken of het bij je past? De eerste dag kennismaken is helemaal gratis en vrijblijvend.

Lees meer over onze flexwerkplekken
Lees meer over onze vaste werkplekken
Lees meer over onze kantoorruimtes

Ka en Mo kunst in het Launch Cafe

Sinds jaar en dag hangen de prachtige schilderijen van Karin en Monique in het Launch Cafe. Deze twee bevlogen dames geven kleur aan onze flexwerkplek. Hun grote doeken komen prachtig uit de verf op onze hoge muren. Niet voor niks krijgen we heel vaak de vraag: wie heeft dit gemaakt? Daarom stellen we graag aan jullie voor, Ka & Mo:

De schilderijen van Karen en Monique (Ka en Mo) ontstaan uit een sterk staaltje teamwork. Want aan deze schilderijen werken ze met zijn tweeën, vanuit Peize. De schilderijen zijn super kleurrijk en een beetje chaotisch, dat is natuurlijk helemaal te danken aan de wisselwerking en onderlinge improvisatie van Karin en Monique.

Contact met Ka en Mo

Wil je zelf ook zo’n super mooi schilderij aan de muur? Of ben je gewoon helemaal verliefd op dat ene schilderij die in het Launch Cafe hangt? Ze zijn te koop, allemaal. Daarnaast is het ook nog mogelijk om een schilderworkshop te volgen, dat wordt sowieso leuk en je houdt er een mooi schilderij aan over.

www.kaenmoart.nl

Internet & wifi netwerk in het Launch Cafe

In het Launch Cafe wordt het internet geregeld door Slimmer wifi. Dit bedrijf is drie jaar geleden gestart in het Launch Cafe en sindsdien zijn ze elke dag bezig met wifi. Dat gaat echt verder dan een paar kastjes ophangen, deze mensen zijn echt hartstikke nerd als het om wifi gaat.

Internet (en wifi) is in voor ondernemers en startups heel belangrijk, dat merk je pas echt als er een keer een storing is. Zonder internet kan je niet werken, dat is lastig als je werkplekken verhuurt. Daarom hebben we Slimmer Wifi gevraagd om echt heel erg goed wifi voor ons aan te leggen. Het is niet alleen snel en stabiel, het werkt altijd en we hebben een paar mooie extra’s:

Twee internetverbindingen

Allereerst heeft het Launch Cafe niet één maar twee internetverbindingen. Een snelle glasvezelverbinding en een kabelverbinding als reserve. De firewall/router zorgt er voor dat als er een probleem is op één van de internetlijnen dat er dan automatisch wordt overgeschakeld naar de andere lijn en er een melding gaat naar deze gasten.

Overal wifi zenders en overal dekking

Het Launch Cafe heeft overal in het pand supersnel wifi, en dat zeggen we niet alleen zelf maar we wonnen er zelfs een prijs mee als beste buiten-de-deur-werkplek van Groningen. In het pand hangen in totaal 22 wifi zenders om er voor te zorgen dat het wifi perfect is. Het pand is volledig uitgemeten. In alle ruimtes, vergaderruimtes, bel ruimten en gemeenschappelijke ruimtes is het wifi altijd snel, ook als er veel mensen zijn.

Dagelijks zijn er 300-400 apparaten in het Launch Cafe online. Het netwerk is ingericht op grote meetups (100+), hackathons, vergaderingen en skype gesprekken zijn geen enkel probleem.

Privé netwerken (VLAN)

Het Launch Cafe netwerk is een publiek netwerk waar je makkelijk mee kan verbinden. Heb je liever je eigen verbinding dan kun je bij ons een privé netwerk afnemen. We maken van een wifi naam naar keuze aan waar alleen jij mee kan verbinden, overal in het pand. Dat kan handig zijn als je met je collega’s samen een development omgeving gebruikt of als je extra privacy & security wil. Hierbij bestaat ook de mogelijkheid tot een vaste aansluiting bij de vaste werkplekken én kunnen we IP Adressen statisch maken voor jullie.

De snelheid van het internet

Overal binnen het Launch Cafe hebben we een modern wifi netwerk. Over 5ghz (dat is nu standaard) halen apparaten gemiddeld een latency van 1 à 2 ms en een snelheid van +/- 90 mbit download en 90 mbit upload. De latency is de reactiesnelheid tussen jou en het internet, dus 1 à 2 ms is heel snel. Maar belangrijker; het is altijd stabiel en je wordt er nooit afgekickt.

Altijd online, zelfs als de stroom uitvalt

Het netwerk van het Launch Cafe is uitgevoerd met een noodstroom voorziening. Dat betekent dat je zelfs kan doorwerken als het stroom is uitgevallen. Niet dat dat vaak voorkomt natuurlijk 😉

Live monitoring & onderhoud

Om het wifi netwerk binnen het Launch Cafe altijd snel te houden wordt het gemonitord. Zo kunnen we direct zien of alle wifi zenders goed werken. Mocht er een storing zijn dan wordt hier gelijk wat aan gedaan. Ook wordt het geheel systeem maandelijks onderhouden zodat het altijd veilig en snel blijft.

Specs sheet voor de échte nerds:

 • 22x wifi b/g/n/ac zenders met 3×3 mimo, band steering.
 • Volledig uitgemeten wifi netwerk met heatmaps & wifi planning.
 • Enterprise grade Mikrotik Cloud Core router.
 • VLAN Trunking naar de accespoints voor privé wifi netwerken in eigen VLAN.
 • 1000 mbit full duplex switching door het hele pand met HP/Ubiquity Edgeswitches.
 • Fibre internetverbinding van Ziggo 100/100 synchroon Premium EVC met 1:1 overboeking en 24/7 support.
 • Coax backup verbinding van Ziggo 300/30 asynchroon .
 • Automatische failover met SIP ondersteuning.
 • 1800 watt APC Smart UPS als stroombeveiliging en accu.
 • PoE voeding voor alle access points vanuit een centrale switch
 • Live monitoring van alle apparatuur met 24/7 support .
 • Geschikt voor meetups en lan party’s met 1.000+ deelnemers (dat past alleen niet in het gebouw).

Meld je aan voor de Rabobank Startup Pitch

Tijdens de EBF Conference 2017 wordt de de Rabobank Startup Pitch gehouden. Tijdens dit event krijgen de beste startups de kans om te pitchen voor een publiek van 600 deelnemers, bestaande uit studenten, alumni, academici en bedrijfsdeelnemers. Gedurende twee minuten krijgen finalisten de kans om het publiek te overtuigen van de kracht van hun startup. De winnaar, gekozen door het publiek, wint een prijs van €4.000,- en adviesuren van EY ter waarde van €1500 euro.

Een plek in de finale kan je bemachtigen door de jury te overtuigen, tijdens de voorronde in het Launch Cafe. Op 25 september krijgen alle startups de gelegenheid om hun idee te pitchen aan een vakjury, zij kiezen uiteindelijk de drie finalisten die hun idee op de EBF Conference in Martiniplaza mogen pitchen.

De Rabobank Startup Pitch is voor startups tot 3 jaar, opgericht tijdens de studie. Het event en de pitches zijn in het Engels.

 
Meer info en aanmelden