Alweer een Gronings succesverhaal: Quamble groeit als kool

Onlangs vertelde Mark Vletter al dat Groningen misschien wel de beste stad is om een IT startup te beginnen. Deze week spraken we Launch Cafe alumni Quamble, alweer zo’n Gronings succesverhaal. Wij vroegen Ronald wat Quamble precies doet en in welke rollercoaster hij terecht is gekomen.

Ronald Hulshof – oprichter Quamble

Quamble is een systeem dat de communicatie binnen een bedrijf verbetert en versnelt. Alle communicatieonderdelen die je tegenkomt binnen een bedrijf, vind je terug in ons systeem. Relaties, bestanden, taken en ga zo maar door.

Gekke naam Quamble, hoe zijn jullie daar op gekomen?

De naam Quamble is een samenvoeging van Bumblebee en Quality. Onze filosofie komt voort uit de volgende quote; “Initially, science has concluded that the wings of a bumblebee are too small to fly; the bumblebee, despite of these scientific facts, flies anyway”

Dat is wat wij doen en willen blijven doen. Op een gegeven moment kwamen we bij bedrijven over de vloer, die letterlijk tegen ons zeiden dat ze nooit hadden verwacht dat iemand de communicatieproblemen die ze hadden kon oplossen. Dat is waar we dit allemaal voor doen, het onmogelijke mogelijk maken.

Hoe is Quamble ontstaan?

Quamble begon naast mijn studie, toen heb ik de eerste versie geprogrammeerd. Ondertussen ben ik afgestudeerd en is er veel veranderd. In het afgelopen jaar zijn we gegroeid van 3 naar 10 medewerkers en zijn we op zoek naar nog eens 6 nieuwe collega’s. Daarnaast zijn we de Aziatische markt aan het veroveren. We hebben daar nu ook een kantoor en dat gaat ontzettend goed. We blijven maar groeien!

Op welk segment mikken jullie?

In de eerste plaats proberen we iets op te bouwen wat iemand anders niet gedaan heeft. De wereld is onze markt, dat verklaart ook dat we nu in Azie een kantoor geopend hebben. Voor grote bedrijven zijn er verschillende goed werkende relatie systemen.  Maar voor organisaties of teams tot 20 gebruikers, was er eigenlijk nog niets op de markt. Op deze doelgroep hebben wij ons product en de pricing afgestemd: Quamble is beschikbaar voor €1, per persoon per dag.

Wat zou je tegen je jongere zelf willen zeggen?

Probeer het niet allemaal zelf te doen. Door partners te vinden bespaar je jezelf tijd én worden die taken beter uitgevoerd. En ga vooral niet thuis zitten. Dat is geen trigger om door te groeien, dan zit je maar tegen een muur aan te staren. Dat inspireert niet! Bij het Launch Café vond ik de inspiratie en motivatie die ik nodig had om door te groeien.

Lees meer over Quamble

Meer nieuws van het Launch Cafe

Flinke uitbreiding voor het Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 29 januari 2018
Sinds 2012 is Launch Cafe een begrip in Groningen: flexplekken, werkplekken en kantoren voor startups, freelancers en andere mensen die hun werk leuk vinden. Doordat er elk jaar... lees verder

Ka en Mo kunst in het Launch Cafe

Nederlands Geplaatst op 20 november 2017
Sinds jaar en dag hangen de prachtige schilderijen van Karin en Monique in het Launch Cafe. Deze twee bevlogen dames geven kleur aan onze flexwerkplek. Hun grote doeken komen... lees verder